Blog navigation

Nejnovější příspěvky

UŽ PRVNÍ MODELY CROOZERŮ SVÉ MAJITELE NADCHLY. ČTĚTE POSTŘEHY HONZY HLUČÍNA!

 

14.04.2004 Croozer v ostré akci uspěl – Téma: Rodina a přátelé

Už to byla docela ostuda – jaro v plném proudu a my ještě nevytáhli kola. Navíc, když jsme si pořídili noblesní přívěs pro Karolinku, se už nemůžeme vymlouvat, že to s mrnětem nejde.

Na Velikonoční pondělí bylo vymalované počasí, i když ve stínu a proti větru zastudilo. Magda neměla o předchozí noci klidné spaní, musel jsem dopoledne nejdřív objet s prázdným vozíkem po chodníku okruh Krokova–Slavojova–Lumírova, aby bylo jasné, že stroje neselžou. A pak jsme Karolinku umístili do břicha Croozeru a vyrazili do ostrého stoupání na Vyšehrad, tunelem k Podolské porodnici a přes ulici na cyklostezku po nábřeží. Když jsme viděli, že spí a neprobudilo ji ani drncání po kočičích hlavách, oddechli jsme si a natočili prvních letošních dvacet kilometrů po cyklostezce do Komořan a zpět. Tady je pár čerstvých zkušeností:

Po hrbolech to docela drncá, když se člověk nehlídá, s malým dítětem fakt opatrně, i když vozík sedí dost stabilně.

Stopa se musí vybírat s ohledem na vozík, tj. necpat se kolem mezi dvě díry, nejezdit těsně vedle kanálů, obrubníku apod.

Doleva se vytočí všechno, doprava se musí zahýbat větším obloukem.

Po hladké silnici se dá jet i hodně přes 20 km/h.

S vozíkem jsem dlouhý a široký, pozor při předjíždění.

Jinak je to ale paráda.

Pochopitelně byla celá konstrukce středem pozornosti, počínaje italskými turistkami na Vyšehradě a konče vitálními staříky a nerudnými babkami. Mohl by nám výrobce dát nějakou slevu za reklamu, elegantní přívěs a spokojené (většinu času klidně spící) dítě viděly stovky lidí. A třeba se i zvýší porodnost – mladým bikerským párům zmizí poslední výmluva, proč nemít děti.