Blog navigation

Nejnovější příspěvky

HEZKÝ DEN,

 

konečně jsme se dostali k tomu poslat Vám pár fotografií. Jsme rodiče téměř čtyřletého syna Romana a náš příběh začal až na pár odlišností téměř stejně jako u Nikolky z Vašich příběhů. Románek se narodil ve Zlínské porodnici ve 26.týdnu těhotenství s porodní váhou 730g. V 17 dnu po jeho narození se zjistilo, že má neprůchodné střevo proto byl převezen na operaci do Brna, která dopadla dobře. Bohužel další zprávy od lékařů nebyly vůbec veselé-oboustranná slepota, epilepsie, DMO. Přestože má téměř čtyři roky nesedí ani nechodí.

Už od začátku bylo zřejmé, že péče o Románka nebude snadná, ale po čase jsme se naučili o něj starat a vnímat jeho potřeby. Románek má, vzhledem ke svému postižení, velmi omezenou možnost konfrontace s okolním světem.

Vždy jsme se snažili, aby Románek měl to co je pro něho vhodné, přínosné a v neposlední řadě příjemné. S Románkovým kočárkem byl problém dostat se dále do přírody, kterou miluje.

To se změnilo letos na jaře po návštěvě výstavního stánku firmy Dvě plus dvě na veletrhu v Brně. Ujal se nás pan Seifert a po vyslechnutí našeho problému nám doporučil vozík Captain XL. Byli jsme překvapeni jeho nabídkou snížení ceny o 20%, kterou poskytuje postiženým dětem. Volba na dvojmístný vozík padla kvůli tomu, že kromě Románka v něm bude přepravována i naše dnes tříletá dcera Julie. Pan Seifert nám poradil, že máme vyzkoušet zažádat o finanční výpomoc některou z nadací, které se zabývají podporou postižených. Konkrétně nám byla doporučena nadace Konto Bariéry- paní Flanderková.

Tato nadace se nás ujala až neuvěřitelným způsobem. Ve spolupráci s reklamní agenturou Oqilvi group, ve které se její pracovníci i management rozhodli uspořádat mezi sebou sbírku, nám byla proplacena celá hodnota vozíku.

Děkujeme :-))).

Chtěli by jsme se s Vámi podělit s dosavadními zkušenostmi s vozíkem:

  • při porovnání s kočárkem pro postižené je tento vozík daleko lehčí a při využití kočárkového setu daleko ovladatelnější
  • na našich jistě kvalitních komunikacích plně využíváme listové odpružení vozíku
  • "dobře se tady spí"-říkal Románek
  • v zadní části vozíku je velký odkládací prostor do kterého se "klidně vejde i naše pískoviště"-říkala Julie
  • "pro dvě děti velké pohodlí"-říkala maminka Petra
  • "daleko bezpečnější než sedátko na nosiči kola"-říkal tatínek Roman
  • "vlezu se tam i já"- říkala Dáša (naše fenka jezevčíka) fotka je důkazem

Všem přejeme hodně šťastných kilometrů Šavarovi.