Blog navigation

Nejnovější příspěvky

AHOJ MALÍ CYKLISTI!

 

Jmenuji se Martin. Teď je mi něco málo přes rok a začínám svoji 2. cyklistickou sezónu. Jezdím od svých 12 týdnů! Moc si z té doby nepamatuji, jako mimčo jsem se houpal v závěsné sedačce ve vozíku a většinu času prospal. Ale čím jsem byl starší, bylo to zábavnější. Pozoroval jsem z kočárku dění kolem sebe( hlavně přírodu) a litoval ostatní ještě nesedící kamarády, kteří v normálním kočárku koukají do stropu boudičky! Za loňskou sezónu se mnou rodiče najezdili okolo 700km na kole a rozhodně jsme byli s naším Cougarem všichni spokojeni. Prostě žádný problém.

A to ještě nepočítám výlety na vrcholky kopců ať už v Českém středohoří, či jinde, které jsem díky tomuto kočárku (s joggingovým setem) zdolal v raném kojeneckém věku. Na vánoce mě čekalo další překvapení. Ježíšek mi pod stromeček nadělil na Cougara lyže! Vyzkoušeli jsme je ještě před Silvestrem, no abych pravdu řekl, táta v kopci málem vypustil dušičku..., ale když se s mámou střídali (ona po rovině a z kopce), tak to šlo. Chce to ale terén vhodný na bruslení. Když jsem dosáhl váhy kolem 10kg (a nožky mi začaly vykukovat ven), rodiče mi z vozíku vyndali zavěšené lehátko, dostal jsem přilbu a od té doby jezdím jako velký kluk v sedě. (Vlastně to bylo poté, co jsem se jednou v hluboké závěji s vozíkem převrátil na bok J ). Mám tam teď víc místa a větší pohodlí. Musím zmínit také několik předností svého vozítka: 1) sluneční clona, která brání nejen proti slunci, ale do jisté míry obličej i proti prachu (při nepoužití slídového krytu v horku); 2) odpružení – při použití závěsného lehátka prakticky dvojí – houpání místo drncání.

No tak se všichni kluci a holky mějte skvěle, a rozhodně se jízdy za kolem nebojte! Táta se mnou jezdí občas fakt rychle a je to paráda. Ahoj zdraví Vás Martin i s rodiči.