Blog navigation

Nejnovější příspěvky

UVEZU TU TÍHU VŮBEC?

 

Úplně nejčastější dotaz zejména zákazníků, kteří se rozhodují mezi přívěsem a sedačkou. Poté, co nastudovali srovnání dětského přívěsu a cyklosedačky, bojí se, že přívěs, pro který se rozhodli, bude za kolem příliž těžký.

OPAK JE PRAVDOU.

Při přepravě dítěte v cyklosedačce investujete nemalou část sil do záchrany rovnováhy, protože dítě zkrátka sedí vysoko a zvyšuje tak polohu Vašeho těžiště. To samé platí třeba o brašnách na nosiči. Přívěsný vozík je uchycen na zadní osu jízdního kola, takže veškerý boj o těžiště jste už předem vyhráli. Přestože vozík váží daleko víc než cyklosedačka (solidní modely od 10 do 17 kg), je námaha cyklisty, táhnoucího vozík, nesrovnatelně nižší než při použití cyklosedačky. Samotná hmotnost vozíku tedy není zdaleka tím hlavním faktorem pro jeho výběr a rodiče spíše než k vlastní námaze přihlížejí k zájmům dítěte, zejména jeho bezpečnosti (viz Je skládací vozík bezpečný ?) nebo pohodlí (viz Potřebuji pro své dítě model s odpružením ?). Spolu s výrobci s myslíme, že rodiče povezou za kolem raději nějaké to kilo trubek navíc, než aby riskovali bezpečí svého dítěte.

Při tažení vozíku za kolem jsou rozdíly ve hmotnosti jednotlivých modelů zanedbatelné, oproti cyklosedačce se zdají lehké všechny.