Blog navigation

Nejnovější příspěvky

AHOJTE LIDIČKY.

 

V červnu jsem byla s rodiči a s mým úplně novým Chariotem (Captain XL) na dovče v Krkonoších. Z mého dosavadního Cougaru jsem už bohužel vyrostla, a tak jsem „přešla" na největší typ Chariota na našem trhu.

Vzhledem k tomu, že jsme byli v Krkonoších 9 dní, „slítali" jsme toho celkem dost a pro Captaina to byl takříkajíc „křest ohněm". Na túrách kde se nesmí jezdit na kolech jsme ho využívali jako terénní kočár, na cyklovýletech pak jako přívěs za kolo. Captain váží něco přes 16 kilo, já přes dvacet, k tomu pití a další potřebné věci v zavazadlovém prostoru, tak se měl taťka v členitém krkonošském terému často co činit.

Na hřebenovky byl lepší Cougar, protože Captain má menší zadní kola a plastovou vanu, čímž se zmenšuje i jeho „světlá výška", ale odpružení je naprosto bombastické, tak jsem se i v náročném terénu krásně pohupovala.

Před jízdou lanovkou, musel tatínek Captaina vždy složit (kromě Černohorského expresu, kde si jel Captain sám v jiné kabině), ale když je vůle, jde všechno, a tak jsme se s Captainem dostali lanovkou i na Sněžku – což dokazuje foto s Krakonoši kde můžete za Krakonšem vlevo spatřit kolečko od Captaina.

Pokud se chcete dozvědět více o tom, co všechno jsme s Captainem absolvovali, podívejte se na moje webovky www.nikolka-zikova.cz a v sekci „Zrovinka teď" se o tom dočtete.

Tak ať nám to krásné léto ještě chvilku vydrží a už se moc těším na zářijové setkání na Modravě.